Bezoek aan het museum: praktische informatie in verband met de COVID19-preventiemaatregelen

De tentoonstellingen en permanente collecties van het Grand Curtius zijn toegankelijk voor het publiek. Raadpleeg de preventieve gezondheidsmaatregelen in verband met de Covid19-pandemie die in het museum van kracht zijn. Vanaf woensdag 3 november 2021 wordt het Covid Safe Ticket ingevoerd voor alle personen ouder dan 16 jaar.

-

Inner Space Vol.6

In het Grand Curtius is het 6e volume van Inner Space een multidisciplinair evenement waar artistieke performances, videokunst, beeldende kunst, concerten en ontmoetingen elkaar kruisen. De ongeveer veertig kunstenaars die er vertegenwoordigd zijn, komen uit de Luikse regio, maar meer algemeen uit België en Europa. Ze zijn uitgenodigd om een artistieke interventie voor te stellen die geïnspireerd is op hun ontmoeting met de Grand Curtius-collecties.

-

Andy Warhol by Typex

A Tale of Facts' is Andy Warhol's indrukwekkende biografie, die meer dan 550 pagina's beslaat van de Nederlandse cartoonist Typex. De tentoonstelling, die samen met de auteur is gemaakt, geeft een persoonlijke en ongekunstelde kijk op de popcultuur en de Warholiaanse wereld. Typex speelt met humor en virtuositeit van de stijlen die de geschiedenis van het stripverhaal hebben getekend. Deze tentoonstelling wordt uitgevoerd in samenwerking met het museum van Aix-en-Provence.

-

Life

De tentoonstelling ‘Life’  bevat twee fototentoonstellingen.
Aan de ene kant het werk van 5 Syrische fotografen onder de titel ‘Life in Syria’ en aan de andere kant ‘Vie en territoires disputés’ (Leven op betwist grondgebied), met foto's van Corentin Laurent.
Life in Syria - door 5 Syrische fotografen