'Hip hop Philosophy' fototentoonstelling van Gilles Fischer
Grand Curtius - Auditorium en glazen galerij
hip hop Philosophy _ Expo photos Gilles Fischer
Primeur in #Luik!
Bezoek de fototentoonstelling "Hip Hop Philosophy" van fotograaf Gilles Fischer (van 02/03 > 13/03) en kom naar de vernissage-happening 'Les visages du hip hop belges' (De gezichten van de Belgische hip hop) op 2 maart vanaf 16.30 uur!
Vernissage-happening 'Les visages du hip-hop belges' - op 2 maart van 16.30 tot 18u
Vernissage-happening 'Les visages du hip-hop belges', op 2 maart van 16.30 tot 18u
Tijdens deze middag:
16.30 tot 18u: Exclusive Showcase door Kriza Krz, begeleid door Dj Sonar en Kevin knessabeb
Praktische informatie
Toegang gratis
In het Auditoruim van het Grand Curtius
Fototentoonstelling ‘Hip Hop Philosophy’ - Gilles Fischer - van 2 tot 17 maart 2019
De beelden gevangen met het subtiele oog van fotograaf Gilles Fischer vereeuwigen momenten uit de ‘Hip-Hop’. Deze kunstenaar exposeert zijn beelden die zijn genomen tijdens concerten, showcases etc… regelmatig in België.
Deze tentoonstelling toont een serie portretten in zwart-wit van activisten van de Hip Hop-beweging. Met DJ's en rappers, dansers en graffiti-artiesten en natuurlijk ook de trawanten van deze cultuur (radio DJ, promotor, illustrator, ...). Met zijn 35mm, reist hij rond op zoek naar ontmoetingen met deze activisten om bepaalde momenten vast te leggen.
Geboren in het begin van de jaren 80, begint Gilles al op redelijk jonge leeftijd met basketbal.
Hij wordt al snel gegrepen door deze sport en is gek op alles wat ermee te maken heeft. Van de sport zelf naar de cultuur die eromheen hangt, van Michael Jordan en zijn modieuse Bulls en sneakers; naar, hoe kan het anders, de muziek. En het is vooral dit laatste dat het meeste invloed op hem zal hebben.
Zijn eerste contacten met de Hip Hop muziek komen tot stand in het midden van de jaren 90. Eerst via Franse rap met boegbeelden (IAM, NTM, Assassin,…) om daarna op onderzoek uit te gaan in het uitgestrekte universum van de Hip Hopwereld. Hij is in zijn pubertijd zelfs nog bezig geweest met deejaying en beatmaking, zij het op een bescheiden manier uit liefde voor de platen, die dateert uit die periode en die nu nog steeds voortduurt.
Concerten, battles en feesten volgden elkaar op evenals ontmoetingen. Hip Hop heeft hem, zoals hij zelf zegt, een beetje ‘opgevoed’ en zijn interesse opgewekt voor veel dingen: van politiek tot cinema via litteratuur of geografie.
Het is pas veel later, tijdens zijn reizen, dat hij geïnteresseerd raakt in het beeld, hij begint dan ook te fotograferen en aan het eind van het eerste decennium van deze eeuw doet hij niet anders meer. Al snel vindt hij onderwerpen die hem interesseren: street photography, muziek en portretten.
Hij gaat al snel alleen in zwart-wit werken, want hij houdt van de tijdloosheid, die hij op die manier kan aanbrengen in zijn beelden, evenals de rechtstreekse aandacht, die hij aan de onderwerpen geeft zonder ‘afgeleid’ te worden door iets anders.
In het jaar van zijn 30ste verjaardag besluit hij tenslotte om een echt ‘fotografisch project’ op te starten, want wat is er beter dan zijn passies te verenigen in één en het zelfde project? Zo ontstaat het projet ‘Hip Hop Philosophy’ over de activisten van de Hip Hop beweging.
Praktische informatie:
Gratis tentoonstelling
In het Auditorium en de glazen galerie