-

'‘Le Bois des souvenirs' Max Pelagatti

Grand Curtius - Auditorium

‘Le bois des souvenirs’ (Het woud van herinneringen) is een tentoonstelling van de fotograaf Max Pelagatti Photography & Training, georganiseerd door de vereniging Elle Elle - Lingua e Linguaggi.

Geboren in Japan met een Japanse moeder en een Italiaanse vader, is Max Pelagatti afkomstig uit twee culturen. Zijn kindertijd brengt hij deels door in Italië, deels in Japan. In zijn pubertijd vestigt hij zich met zijn vader in Italië, na het overlijden van zijn moeder. Zijn tentoonstelling ‘Le bois des souvenirs’ belicht het mijnongeluk van Marcinelle, van 8 augustus 1956 toen 262 mannen, waarvan de helft Italiaans staatsburger, het leven lieten.

De tentoonstelling is te bezichtigen in het Grand Curtius van zaterdag 10 tot zaterdag 24 november 2018.

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van het  PesLi-project, een project ter promotie en bevordering van de uitwisselingen tussen de stad Luik en de stad Pescara (Italië).

De tentoonstelling volgt op een bijeenkomst op 10 november aanstaande rond het thema ‘Les visages noirs d’hier, aujourd’hui et demain’ (De zwarte gezichten van gisteren, vandaag en morgen), die bestaat uit de fototentoonstelling, een lezing door socioloog Jonathan Collin en een proeverij met de smaken van Italië! Meer info onderaan de pagina!

facce nere Max Pelagatti photographe
Facce Nere - Copyright Max Pelagatti photographe 'Le Bois des souvenirs'