Praktische informatie

Adres

Le Grand Curtius
Féronstrée, 136 - 4000 Liège
Entrée actuelle uniquement via / Current entry / Huidige vermelding / Aktueller Eintrag
Quai de Maestricht, 13 - 4000 Liège

Tel : +32 (0)4 221 68 17
infograndcurtius@liege.be

Openingstijden
maandag 10:00-18:00
dinsdag Gesloten
woensdag 10:00-18:00
donderdag 10:00-18:00
vrijdag 10:00-18:00
zaterdag 10:00-18:00
zondag 10:00-18:00
Prijzen

Toegangsprijzen
Permanente collecties
Volwassenen: € 9
Senioren, groepen, werklozen: € 5 
Artikel 27: € 1,25

Gratis toegang
Voor personen jonger dan 26 jaar.
Op de 1ste zondag van de maand voor iedereen.
Voor groepen scholieren onder begeleiding, afkomstig van scholen op het grondgebied van de Stad Luik en voor studenten van de scholen Saint-Luc en de Academie van Luik.

Hoe naar de Grand Curtius te komen

Aankomst in Luik

www.liege.be/fr/vie-communale/services-communaux/mobilite/se-deplacer

Per bus

Neem TEC bus lijn 1 of lijn 4. Stap uit bij de halte ‘Place des Déportés’ die zich op 100 meter van de ingang van het Grand Curtius bevindt.
www.infotec.be

Per trein

Neem vanaf Gare des Guillemins een TEC-bus op lijn 1 (Gare des Guillemins - République française - Coronmeuse) of lijn 4 (Gare des Guillemins - Médiacité - Coronmeuse). Stap uit bij de halte "Place des Déportés", op 100 meter van de ingang van de Grand Curtius. Om terug te keren naar het station Guillemins, ga je naar de halte "Place des Déportés", 100 meter aan de rechterkant als je de Grand Curtius verlaat via de rue Féronstrée. Neem een bus op lijn 1 (bestemming Guillemins) of lijn 4 (bestemming Guillemins) (reistijd +/-15 minuten).

Vanaf het station Luik-Saint-Lambert (vroeger Liège Palais) stapt u uit op de Place Saint-Lambert en neemt u een TEC-bus op lijn 1 (bestemming Coronmeuse) of lijn 4 (bestemming Bavière). Stap uit aan de halte "Place des déportés", op 100 m van het museum.
Om terug te keren naar het station van Luik-Saint-Lambert, ga je naar de halte "Place des Déportés", 100 meter rechts bij het verlaten van de Grand Curtius. Neem een bus op lijn 1 (bestemming Guillemins) of lijn 4 (bestemming Guillemins). Stap uit bij de halte Saint-Lambert en loop terug naar het station Palais (reistijd +/-3 minuten).
www.belgiantrain.be/fr

Met de fiets

Huur een fiets, in het weekend (als de fietspunten gesloten zijn) en 24/24 doordeweeks:
www.liege.be/fr/vie-communale/services-communaux/mobilite/se-deplacer/velo/blue-bike

Pendelboot

Pendelboot
Ontdek Luik op originele wijze met de pendelboot! Van 31 maart tot 4 november.
Deze pendelboot is niet alleen een leuke en handige toeristische attractie om de bekende wijken van Luik te ontdekken, het is ook een ideaal vervoermiddel.
Er zijn 6 stopplaatsen op verschillende strategische locaties vanaf Pont de Fragnée (directe toegang tot het Guillemins-station) tot aan Coronmeuse. Ideaal om de binnenstad te ontdekken, het historische hart, het Museum voor het Waalse Leven, Grand Curtius of Museum La Boverie of het gelijknamige park.
www.navettefluviale.be

PBM

Het Grand Curtius is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.
Access-i is een vzw met als missie ondermeer het begeleiden en promoten van culturele elementen die toegankelijk willen zijn voor iedereen. Daarvoor heeft zij een toegankelijkheidsbarometer in het leven geroepen. Met deze barometer kan informatie worden gegeven over het toegankelijkheidsniveau met betrekking tot de behoeften van zeven categorieën personen met beperkte mobiliteit (PBM). Het Grand Curtius maakt deel uit van de 20 geselecteerde locaties voor de pilotfase in de provincie Luik.
Met Access-i kun je in één oogopslag zien wat het toegangelijkheidsniveau van een gebouw, een terrein of een evenement is voor iedere vorm van mobiliteitsbeperking. Iedere categorie van personen met beperkte mobiliteit wordt weergegeven door een pictogram waarvan de kleur wijzigt al naar gelang de toegankelijkheid van de betrokken ruimte.

Auto's en motoren

Het Grand Curtius is gelegen in het historisch hart van  Luik.
Voor gemakkelijke toegang volgt u de kades langs de Meuse op de linkeroever.
Parkeerplaatsen zijn te vinden langs de kades of op Place des Déportés, op 100 meter afstand van het Grand Curtius.
Met een paar honderd parkeerplaatsen vormt de Boulevard de la Constitution een gemakkelijk bereikbare gratis parkeerzone op +/- 500m afstand. U steekt de Pont Maghin over om bij het Grand Curtius te komen.