-

Rendez-vous met de nacht

Grand Curtius - Galerie vitrée
Rendez-vous met de nacht

Nachtelijke bijeenkomsten zijn nooit gebruikelijk. Horen we geen verhalen die beginnen met "het begon allemaal bij het vallen van de nacht" of "zo veel dingen worden 's nachts wakker"?

De tentoonstelling "Rendez-vous avec la nuit" (Rendez-vous met de nacht) is het hoogtepunt van een reeks filo-kunst en wetenschapsactiviteiten die de vzw PhiloCité dit jaar heeft uitgevoerd in samenwerking met de basisscholen van Le Thier in Luik en Les Erables (Luik), evenals de Saint-Martin-school (Assesse), de Sommethonne-school (Meix-devant-Virton) en de Chazal-basisscholen (Schaarbeek).

Het hele jaar door hebben niet minder dan 300 leerlingen van 5 tot 12 jaar de slechte reputatie van de nacht aan de kaak gesteld door middel van verschillende soorten ontmoetingen: kaarten met verschrikkelijke nachtelijke verhalen, uitbeelding van dromen en nachtmerries, droominterpretatiekast, dromen dichtgesmeten en verteld, nachtschilderijen, lichtjesdansen, verhalen over bedden met trekpopjes, boeken met schaduwen, monsters die van de ene wereld naar de andere overgaan. Dit alles wordt verfraaid met een verzameling ogen, fosforescerende steentjes en een verlichte maan om niet de weg kwijt te raken. Toestemming voor de nacht. Om de nachtelijke onvermijdelijkheden binnen te gaan en erin te verdwalen. Een kans om onze categorieën te heroverwegen.

Tentoonstelling aan het einde van de cyclus van filo-kunst en wetenschapsworkshops van de vzw PhiloCité, waar reflectie, creativiteit en ervaring worden gecombineerd. Dit project wordt gesubsidieerd door een bevoorrecht partnerschap met de Eenheid Cultuur-Onderwijs van de Federatie Wallonië-Brussel.

Praktische informatie

> Gratis tentoonstelling in de glasgalerij
> Toegankelijk: van zaterdag 11 juni tot donderdag 16 juni 2022, van 10.00 tot 18.00 uur en vrijdag 17 juni van 10.00 tot 12.00 uur. Gesloten op dinsdag 14 juni.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)