Bezoek aan het museum: vooraf inschrijven!

Onze musea zijn open en klaar om u te ontvangen.

Het verheugt ons dat hetzelfde geldt voor alle andere sectoren van de cultuur, die wij meer dan ooit moeten steunen: Culture brings us together !

Alles is in het werk gesteld om u in de aanbevolen sanitaire omstandigheden te ontvangen. Wij verheugen ons erop u opnieuw te mogen verwelkomen en u, ondanks deze omstandigheden, opnieuw een uitzonderlijke museumervaring te bezorgen.

Om ervoor te zorgen dat u onze collecties in de meest serene omstandigheden kunt (her)ontdekken, heeft het museum een reeks maatregelen getroffen om uw veiligheid en die van zijn medewerkers te garanderen.

Openingstijden en reserveringen :
 • De dagen en tijdstippen van de bezoeken blijven ongewijzigd:
  Maandag tot zondag - van 10u tot 18u.
  Gesloten op dinsdag.
 • Om toegang te krijgen tot het museum is reserveren verplicht.
  Deze kunnen op 2 manieren gemaakt worden:
  1) online reservering door te klikken op de volgende link (voorkeur) - Beheerd door de Dienst voor Toerisme;
  2) per telefoon (04-221 92 21). Van 1/10 tot 31/5: maandag tot zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 9.00 tot 16.00 uur. Van 1/6 tot 30/9: maandag tot zondag van 9u tot 17u.

Om toegang tot het museum te krijgen, moeten alle bezoekers hun bezoek vooraf hebben gereserveerd. Elk begeleidend kind moet ook geregistreerd worden!

Houders van de museumPASSmusée en jongeren onder de 26 jaar die recht hebben op gratis toegang tot de permanente collecties van het museum, dienen hun bezoek uitsluitend telefonisch te reserveren.

Gratis toegang tot de permanente collecties op de eerste zondag van de maand is nog steeds mogelijk: reserveer uw bezoek via een van de drie methodes! Geef altijd de voorkeur aan directe reserveringen door op de volgende link te klikken.

Eenmaal ter plaatse:

 • Het dragen van een masker is verplicht bij het betreden van het museum.
 • De garderobe en de kluisjes blijven gesloten. Wij verzoeken u ten minste het volgende mee te nemen: grote tassen en trolleys worden niet geaccepteerd; handtassen en kleine rugzakken wel.
 • Betalingen worden uitsluitend elektronisch verricht.
 • De bezoekersstromen zullen worden beheerd volgens de instructies van de Nationale Veiligheidsraad.
 • Bezoeken zijn alleen bedoeld voor individuen en gezinnen. Groepsbezoeken en -activiteiten blijven voorlopig opgeschort. Voor de data van de hervatting van de animaties en activiteiten (bioscopen, creamusées, rondleidingen voor gezinnen...) kunt u onze Agenda pagina's raadplegen.

Verloop van het bezoek :

 •  Om het contact tussen de bezoekers zo veel mogelijk te beperken, is het bezoek georganiseerd volgens één enkele circulatierichting, vergemakkelijkt door de installatie van pijltjes. Een plattegrond van het museum is op verzoek verkrijgbaar bij de receptie.

Aan de balie van het museum zal alcoholische gel ter beschikking van de bezoekers worden gesteld.

Toiletten en andere gevoelige plaatsen zoals deurklinken zullen regelmatig worden schoongemaakt.

Het aantal toegelaten bezoekers zal gebaseerd zijn op de instructies van de veiligheidsraad en die welke door de ICOM worden aanbevolen, en er zal ook rekening worden gehouden met het specifieke protocol van de FWB voor musea.

Volg het museum op Facebook!