Bezoek aan het museum: praktische informatie in verband met de COVID19-preventiemaatregelen

Onze musea zijn open en klaar om u te ontvangen.

Het verheugt ons dat hetzelfde geldt voor alle andere sectoren van de cultuur, die wij meer dan ooit moeten steunen: Culture brings us together !

Alles is in het werk gesteld om u in de aanbevolen sanitaire omstandigheden te ontvangen. Wij verheugen ons erop u opnieuw te mogen verwelkomen en u, ondanks deze omstandigheden, opnieuw een uitzonderlijke museumervaring te bezorgen.

Om ervoor te zorgen dat u onze collecties in de meest serene omstandigheden kunt (her)ontdekken, heeft het museum een reeks maatregelen getroffen om uw veiligheid en die van zijn medewerkers te garanderen.

Openingstijden en reserveringen:

De dagen en tijdstippen van de bezoeken blijven ongewijzigd:
Maandag tot zondag - 10u tot 18u.
Gesloten op dinsdag.
 
Reserveren is aanbevolen voor toegang tot het museum. 
Reserveringen kunnen op 2 manieren gemaakt worden:
1) online reservering door te klikken op de volgende link (voorkeur) - Beheerd door de Dienst voor Toerisme;
2) per telefoon (04-221 92 21). Van 1/10 tot 31/5: maandag tot zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 9.00 tot 16.00 uur. Van 1/6 tot 30/9: maandag tot zondag van 9u tot 17u.
MuseumPASS-houders en jongeren onder de 26 jaar die recht hebben op gratis toegang tot de permanente collecties van het museum, dienen hun bezoek uitsluitend telefonisch te reserveren.

Gratis toegang tot de permanente collecties op de eerste zondag van de maand is nog steeds mogelijk: reserveer uw bezoek via een van de drie methodes! Geef altijd de voorkeur aan directe reserveringen door op de volgende link te klikken.

Vanaf woensdag 3 november 2021 wordt het Covid Safe Ticket ingevoerd voor alle personen ouder dan 16 jaar.

Eenmaal ter plaatse:

Het dragen van een masker is verplicht bij het betreden van het museum.
De garderobe en de lockers blijven gesloten. Wij vragen u ten minste het volgende mee te nemen: grote tassen en trolleys worden niet geaccepteerd; handtassen en kleine rugzakken wel.
Betalingen worden uitsluitend elektronisch verricht.
 
De bezoekersstromen zullen worden beheerd volgens de instructies van de Nationale Veiligheidsraad.
 
Groepsbezoeken zijn toegestaan tot maximaal 30 personen. Raadpleeg onze activiteiten en evenementen (bioscopen, crèches, rondleidingen, concerten, conferenties, enz.) en de toepasselijke gezondheidsmaatregelen in onze rubriek Agenda.
Verloop van het bezoek :

Om het contact tussen de bezoekers zoveel mogelijk te beperken, wordt het bezoek georganiseerd volgens één enkele circulatierichting, die vergemakkelijkt wordt door de installatie van wegwijzers. 
 
De museumwinkel is open
De cafetaria (Le Bistro du Musée by MadCafé) is open
Bij de receptie van het museum zal hydro-alcoholische gel voor de bezoekers beschikbaar zijn. 

Sanitaire voorzieningen en andere gevoelige zones zoals deurklinken zullen regelmatig worden schoongemaakt. 

Het aantal bezoekers dat wordt toegelaten zal worden gebaseerd op de instructies van de veiligheidsraad en de door de ICOM aanbevolen instructies en er zal ook rekening worden gehouden met het specifieke protocol van de FWB voor musea.

Volg het museum op Facebook!

Artikel bijgewerkt op 29.10.2021